Božídarský Jelen


Božídarského Jelena připravujeme tradiční českou dvourmutovou technologií.


světlý ležák | spodně kvašený


vol. 4,8% | 12° | 32 IBU


Slady: plzeňský


Chmely: Žatecký Poloraný Červeňák, Agnus


Optimální teplota konzumace: 7-9 °C


Tři dávky pečlivě vybraného chmele přidáváme během chmelovaru postupně. Na počátku používáme chmel Agnus k dosažení intenzity hořkosti, v půlce jednu dávku Žateckého poloraného červeňáku pro harmonické doznívání a na konci jeho druhou dávku pro zachování chmelového aroma. Vyšší hořkost Jelena jsme podtrhli kapkou chmele přidané do vířivé kádě.


láhev 0,75l, plech 0,5l

pivní sud 10l | 15l | 30l

Červený Vlk


Červeného Vlka připravujeme z pěti druhů sladu, používáme přitom dvourmutovou technologii.


vídeňský ležák | spodně kvašený


vol. 5,2% | 13° | 33 IBU


Slady: vídeňský humnový, plzeňský, mnichovský, melanoidní a karamelový


Chmely: Saaz Late, Kazbek


Optimální teplota konzumace: 7-9 °C


Chmel přidáváme ve třech dávkách - zpočátku chmelovaru, abychom dosáhli intenzivní hořkosti, v polovině, pro zajištění harmonického doznívání a na konci, aby mělo pivo ideální chmelové aroma. Charakter hořkosti je výsledkem spojení chmelů Saaz Late z první a druhé dávky a Kazbek z té třetí.


láhev 0,75l, plech 0,5l

pivní sud 10l | 15l | 30l

Bílý Hranostaj


Bílý Hranostaj je velmi světlé až mléčné pivo. Používáme na něj pouze plzeňský a pšeničný slad, svrchní kvasnice a infuzní varní postup.


pšeničné pivo plné | svrchně kvašený


vol. 4,8% | 11° | 20 IBU


Slady: pšeničný humnový, plzeňský


Chmely: Žatecký poloraný červeňák, Sládek


Optimální teplota konzumace: 8-10 °C


Hranostaje připravujeme tak, aby vynikl jeho výsledný, výrazně aromatický charakter. Hořkost ponecháváme na nižší hladině, jak je to pro pšeničná piva typické. Pro mírné chmelení jsme vybrali odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák.


láhev 0,75l, plech 0,5l

pivní sud 10l | 15l | 30l

Lehký Střízlík


Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dosahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.


výčepní pivo | spodně kvašený


vol. 3,0% | 9° | 35 IBU


Slady: plzeňský


Chmely: Agnus, Kazbek, studeně Mosaic


Optimální teplota konzumace: 8-11 °C


U Střízlíka dbáme na jeho výsledný lehký a osvěžující, byť stále fortelný charakter. Na začátku a v polovině chmelovaru přidáváme odrůdu Agnus a na konci pak chmel Kazbek. Aby byl Střízlík opravdu lehký, zajišťuje studené chmelení americkou odrůdou Mosaic.


láhev 0,75l, plech 0,5l

pivní sud 10l | 15l | 30l

Nachmelený Jezevec


Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.


IPA, silné | svrchně kvašený


vol. 6,0% | 14° | 55 IBU


Slady: plzeňský


Chmely: Vital, Centennial, Citra, studeně Citra


Optimální teplota konzumace: 9-12 °C


Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.


láhev 0,75l, plech 0,5l

pivní sud 10l | 15l | 30l